Meni
Korpa

Coup

Coup
Coup
Nema na stanju
Coup
Coup

Opis artikla

U društvenoj igri Coup igrači će govoriti onoliko laži koliko mogu a da ih ne uhvate i to sve u cilju preuzimanja vlasti. Svaki igrač dobija dve uloge licem prema dole, koje samo on zna. Karte okrenute licem prema dole će vam omogućiti da izvršite razne akcije. Na primer, ako imate vojvodu, umesto jednog možete da uzmete tri novčića iz centralne zalihe. Sa ulogama okrenutim nadole, kada igrač uzima tri novčića iz zalihe, kako znate da zaista imaju vojvodu?

Ako sumnjate da igrač radi akciju uloge koju nema, možete da proverite da li blefira. Ako ste ga uspešno proverili, izgubiće život, međutim, ako ste pogrešili, vi ćete izgubiti život. Svaki put kada igrač skupi sedam novčića, može da izvrši državni udar. Ovo je akcija koja ne može da se zaustavi i ukloniće život jednog igrača. Odluka u kom trenutku treba da izvršitei državni udar je ključna za pobedu. Većina igara koje kao osnovne mehanike imaju za socijalnu dedukciju, skrivene uloge i blefiranje poboljšavaju se kada ih više puta odigrate sa istom grupom ljudi. Isto važi i za Coup. Sposobnost da uočavate navike igrača je vrlo korisno. U ovoj igri postoji eliminacija igrača, ali svaka partija se završava jako brzo tako da nećete gledati druge kako igraju duže od nekoliko minuta. Zanimaće vas informacije koje tek treba da se otkriju, pa ćete i dalje biti angažovani oko onoga što se dešava nakon vaše eliminacije.

Ako volite društvene igre kao što su The Resistance: Avalon i One Night Ultimate Werewolf, Coup će biti odličan dodatak vašoj kolekciji. Ovo je društvena igra koju mora da ima svako ko voli blefiranje i socijalnu dedukciju.


Društvena igra Coup na boardgamegeek.com


Coup
Opšte informacije
Trajanje partije 15 minuta
Uzrast 13+
Broj igrača 2-6
Kompleksnost 1.41 / 5
Mehanike igre Hidden Roles, Memory, Player Elimination, Take That, Variable Player Powers
Dizajner Rikki Tahta
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Vrlo malo teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Coup
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Indie Boards & Cards
Zemlja porekla Kina
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG244
2,400.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro