Meni
Korpa

Dixit Odyssey SR

Dixit Odyssey SR
Dixit Odyssey SR
BESTSELER Nema na stanju
Dixit Odyssey SR
Dixit Odyssey SR

Opis artikla

Dixit Odyssey je i samostalna igra a može da se koristi i zajedno sa originalnim Dixit-om. U pakovanju dolaze 84 nove karte ilustrovane i bojene od strane umetnika koji su radili na originalnom Dixit-u, kao i Dixit-u 2. Tu je i tabla za praćenje rezultata kao i 6 novih figurica zečeva (u različitim bojama nego u originalu), pa ukoliko ukombinujete sa originalnom igrom, može čak 12 igrača da igra. Takođe dolazi i sa pravilima za timsku igru.

Dixit je igra koja je osvojila mnogobrojne nagrade. Vrlo je jednostavna, brzo se igra, a garantovano je da ćete se nasmejati do suza. Ponekad niste ni svesni koliko Vaša ekipa sa kojom igrate društvene igre ima bujnu maštu ili ima nedostatak iste...

Same kartice u igri su jako interesantni crteži u kojima će različiti ljudi videti različite stvar, što je i čar ove igre.

Kada dođe red na vas, pogledate šest karata koje imate u rukama, odaberete jednu (da niko ne vidi) i opišete je pričom. Opis može biti jedna reč, rečenica ili kompletna kraća priča, sve zavisi od Vas i Vaše mašte.

Nakon toga, svi ostali igrači biraju kartu iz svoje ruke koja najbolje odgovara opisu koji je dao igrač koji je na potezu, i stavljaju je na gomilu tako da niko drugi ne vidi koju su kartu odabrali. Karte se izmešaju i okrenu na sredini stola.

Sada svi igrači trebaju da pogode koja je karta koju je opisao igrač na potezu. Ukoliko niko ne pogodi, ili svi pogode koja je karta u pitanju, glavnom igraču se dodeljuje 0 bodova, a svi ostali dobijaju 2 boda. U ostalim slučajevima glavni igrač i svi ostali koji su pogodili o kojoj karti je reč dobijaju 3 boda. Igrači koji su uspeli svojim kartama da prevare druge igrače, te su ovi mislili da je njihova karta glavna dobijaju 1 poen.

Igra se završava kada se obrnu sve karte ili kada neko od igrača dođe do 30 poena. U oba slučaja onaj sa najviše poena pobeđuje.


Društvena igra Dixit Odyssey na boardgamegeek.com


Dixit Odyssey SR
Opšte informacije
Trajanje partije 30 minuta
Uzrast 8+
Broj igrača 3-12
Kompleksnost 1.18 / 5
Mehanike igre Storytelling, Targeted Clues, Voting
Dizajner Jean-Louis Roubira
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Dixit Odyssey SR
Uvoznik Coolplay
Izdavač Libellud
Zemlja porekla Nemačka
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG084
4,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro