Od 3. do 5. decembra u tržnom centru Galerija u Beogradu, održaće se festival gejminga i pop kulture Games.con. Mipl će za tu priliku spremiti brojna, zanimljiva dešavanja i turnire. Tokom sva tri dana sajma imaćete priliku da probate neke od naših igara, čija će vam pravila objasniti naši promoteri, kao što su Tako Cica Koza Sir Pica, Bandido, Omerta, Wingspan, Kartografi, Teraformiranje Marsa, Hronike zločina i druge. Na Games.con-u ćete imati i jedinstvenu priliku da premijerno odigrate partiju Everdela na srpskom jeziku, koji će u naše prodavnice stići oko Nove godine. Takođe, tokom trajanja sajma sva Mipl izdanja će biti na popustu 10%.

Svakog dana organizovaćemo po jedan turnir i to u igrama Catan, Wingspan i Kartografi. Catan je igra o kojoj ne treba trošiti puno reči, dovoljno je reći - najpopularnija i najprodavanija igra današnjice. Wingspan je igra koja je zahvaljujući svojoj jedinstvenoj tematici, prelepoj produkciji i veoma zanimljivim mehanikama poslednjih godina pokrenula pravu revoluciju u svetu društvenih igara. Kartografi su jedinstvena pojava među lokalizovanim igrama u Srbiji, iako su takozvane Paper and Pencil (papir i olovka) igre trenutno veoma popularne u svetu. U saradnji sa Games.con-om pripremili smo vam jedinstveni doživljaj za ovaj turnir, koji nikako ne biste smeli da propustite.

O formatima turnira, satnici, načinu prijave, nagradama i svemu ostalom možete da se informišete u nastavku teksta. 
Turnir u društvenoj igri Catan će se održati u subotu 4. decembra sa početkom u 14:00. Igraće se tri kola, svako sa različitim protivnicima, posle kojih će se četvoro najboljih igrača, na osnovu osvojenih poena, plasirati u finale gde će se igrati jedna partija. Svako kolo će biti ograničeno na 75 minuta.

Kotizacija za učešće na turniru iznosi 400 dinara.

Broj mesta je ograničen na 32.

Satnica turnira
Prvo kolo: 14:00 - 15:15
Drugo kolo: 15:30 - 16:45
Treće kolo: 17:00 - 18:15
Finale: 18:45 - 20:00

Nagrade: Vaučeri za kupovinu u Miplu.
Prvo mesto: 6000 din
Drugo mesto:  3500 din
Treće mesto: 2500 din

Prijave za učešće na turniru su OBAVEZNE. Svi zainteresovani igrači mogu da se prijave preko linka ili lično u našim prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu.

Turnir u društvenoj igri Wingspan će se održati u petak 3. decembra sa početkom u 18:00. Igraće se jedno kolo (maksimalno na pet stolova po četiri igrača), a pobednici idu u finale gde će se igrati jedna partija. 

Kotizacija za učešće na turniru iznosi 500 dinara.

Broj mesta je ograničen na 20.

Nagrade: Pobednik osvaja društvenu igru Nemesis.

Prijave za učešće na turniru su OBAVEZNE. Svi zainteresovani igrači mogu da se prijave preko linka ili lično u našim prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu.

Turnir u društvenoj igri Kartografi održaće se u nedelju 5. decembra sa početkom u 18:00. Igraće se jedna partija. Svi igrači će igrati istovremeno, za sve će važiti iste karte bodovanja i karte istraživanja koje će biti prikazivane na video bimu.

Učešće na turniru je besplatno.

Broj mesta je ograničen na 30.

Nagrade:
Prvo mesto - Hronike zločina
Drugo mesto - Omerta
Treće mesto - Port Rojal

Prijave za učešće na turniru će se vršiti na licu mesta na sam dan turnira od 17:00 do 17:45.