Meni
Korpa

Apiary

Apiary
Apiary
Apiary
Apiary
Apiary
NOVO
Apiary
Apiary
Apiary
Apiary
Apiary

Opis artikla

Apiary je društvena igra u kojoj igrači predvode jednu od fakcija napredno razvijenih pčela. Civilizacija Melifera, nakon nestanka čovečanstva, jako brzo postaje najinteligentnija vrsta koja počinje da se širi svemirom. Ove svemirske pčele imaju zadatak da prošire svoju civilizaciju širom svemira i pospeše život na što većem broju planeta.

U društvenoj igri Apiary, igrači će predvoditi neke od čak 20 različitih fakcija svemirskih pčela sa zadatkom kolonizacije svoje galaksije. Svaki od igrača ima svoju tablu svemirske košnice na koju će postavljati pločice građevina i razvijati svoju naciju. Ono što Apiary čini specifičnom igrom jesu radnici koji se koriste za postavljanje na tablu i aktiviranje akcija. Radnici su predstavljeni kockicama koje su specifično urađene da izgledaju kao male pčele, ali imaju na sebi vrednosti od 1 do 4. Ove radnike, iako su urađeni kao kockice, nećete bacati kao standardne kockice već ćete okretati na adekvatne strane kako biste označili snagu vašeg radnika tj. godinu koliko je taj radnik aktivan.

Ova igra je prepuna pozitivne interakcije jer je jedna od glavnih mehanika igre "guranje" radnika. Ukoliko želite svog radnika da postavite na tablu gde se već nalazi nečija pčela, moraćete tu pčelu da "izgurate" i na taj način oslobodite mesto za svoju pčelu i aktiviranje akcije. Pčela koja je izgurana sa table će se odmah vraćati vlasniku i u većini slučajeva će da stari za jednu godinu i na taj način postaje vrednija za neko naredno postavljanje na tablu. Svako polje akcije na centralnoj tabli će donositi bolje bonuse što je postavljena pčela veće snage tj. starija.

Kombinacija različitih tabli košnica i fakcija ovih svemirskih pčela vam pruža veliku količinu različitih postavki ove fenomenalne igre i zagarantovanu zabavu punu strateških odluka. Takođe, kao što smo već i navikli sa igrama koje izda Stonemeier, ovo je još jedna fenomentalno urađena društvena igra sa odličnim komponentama i odličnim grafičkim dizajnom.


Društvena igra Apiary na boardgamegeek.com

Apiary
Zaštitite vašu igru MIPL zaštitama za karte
1x Plava (59 karata veličine 57 x 87mm)
Opšte informacije
Trajanje partije 60-90 minuta
Uzrast 14+
Broj igrača 1-5
Kompleksnost 2.93 / 5
Mehanike igre Income, Multi-Use Cards, Solo / Solitaire Game, Tile Placement, Variable Player Powers, Worker Placement
Dizajner Connie Vogelmann
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Apiary
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Stonemaier Games
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: BG2106
9,500.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro