Meni
Korpa

Splendor na srpskom

Splendor na srpskom
Splendor na srpskom
Splendor na srpskom
BESTSELER Nema na stanju
Splendor na srpskom
Splendor na srpskom
Splendor na srpskom

Opis artikla

Splendor je igra u kojoj skupljate žetone i kupujete kartice za razvoj. Igrači ulaze u ulogu trgovaca iz doba Renesanse koji se takmiče ko će kupiti više rudnika dragog kamenja, bolje transportovati to kamenje i otvoriti bolje prodavnice kako bi dragulje distrubuirali. Cilj je da postanete najpretižniji trgovac dragulja. Ako ste dovoljno bogati možda će vašu prodavnicu dragulja posetiti i neko iz plemićkih porodica, što će naravno još više podići vaš prestiž i pokazati da ste iznad ostalih.

Na svom potezu možete uraditi jednu od sledećih akcija: 1) pokupiti čipove (koji predstavljaju dragulje), 2) kupiti kartu koja se nudi i odma izgraditi unapređenje koje je na njoj, 3) rezervisati jednu od karata. Kada uzimate dragulje ili uzimate po jedan od svake boje ili dva iste boje. Kada kupujete kartici, plaćate ih u draguljima. Kada rezervišete kartu kako bi bili sigurni da je vi kupujete a ne drugi igrači, praktično gubite rundu, ali dobijate i zlatni čip koji praktično predstavlja dragulj džoker koji menja bilo koji dragulj.

Sve kartice koje kupujete uvećavaju vaše bogatstvo tako što vam daju stalni bonus pri kupovini dragulja. Neke karte vam daju i poene prestiža. Kako bi pobedili u igri, cilj je da stignete do 15 poena prestiža pre drugih igrača.

Splendor je igra koja je kada se pojavila 2014. godine potpuno zaludela ceo igrački svet. Pokupila je brojne nagrade, a svojom jednostavnošću ali i dubinom taktike i kompetitivnošću privlači nove igrače iz dana u dan. Ono što je interesantno kod igre je još da su čipovi koji predstavljaju dragulje izrađeni od teške debele plastike i veoma su slični čipovima za poker, te igri dodaju taj dodatni šmek, a vašim odlukama daju na težini pošto imate osećaj kao da raspolažete blagom.


Društvena igra Splendor na boardgamegeek.com

Splendor na srpskom
Opšte informacije
Trajanje partije 30 minuta
Uzrast 10+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 1.79 / 5
Dizajner Marc André
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Splendor
Uvoznik Coolplay
Izdavač Space Cowboys
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG086
3,800.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro