Meni
Korpa

Cities of Splendor

Cities of Splendor
Cities of Splendor
Cities of Splendor
Nema na stanju
Cities of Splendor
Cities of Splendor
Cities of Splendor

Opis artikla

Cities of Splendor je prva ekspanzija za izuzetno popularnu društvenu igru Splednor. Ovo je zapravo komplet od 4 ekspanzije koje možete igrati jednu, dve ili u kojoj god želite kombinaciji sa osnovnom igrom.

Ekspanzije su:

The Cities- Nove kartice gradova koje menjaju kartice plemića

The Trading Posts- Vam daju specijalne bonuse ako ste kupili kartice određenim redosledom

The Orient- Dodaje po jedan poseban špil kartica za kartice svih nivoa (1,2 i 3). Ove kartice vam daju specijalne akcije

The Strongholds- Svaki igrač dobija po 3 figurice sa kojima može da blokira kartice na tabli.

Napomena: Ovo je ekspanzija za igru Splendor. Neophodno je da posedujete osnovnu igru kako bi mogli da igrate ove ekspanzije.

Splendor je igra u kojoj skupljate žetone i kupujete kartice za razvoj. Igrači ulaze u ulogu trgovaca iz doba Renesanse koji se takmiče ko će kupiti više rudnika dragog kamenja, bolje transportovati to kamenje i otvoriti bolje prodavnice kako bi dragulje distrubuirali. Cilj je da postanete najpretižniji trgovac dragulja. Ako ste dovoljno bogati možda će vašu prodavnicu dragulja posetiti i neko iz plemićkih porodica, što će naravno još više podići vaš prestiž i pokazati da ste iznad ostalih.

Na svom potezu možete uraditi jednu od sledećih akcija: 1) pokupiti čipove (koji predstavljaju dragulje), 2) kupiti kartu koja se nudi i odma izgraditi unapređenje koje je na njoj, 3) rezervisati jednu od karata. Kada uzimate dragulje ili uzimate po jedan od svake boje ili dva iste boje. Kada kupujete kartici, plaćate ih u draguljima. Kada rezervišete kartu kako bi bili sigurni da je vi kupujete a ne drugi igrači, praktično gubite rundu, ali dobijate i zlatni čip koji praktično predstavlja dragulj džoker koji menja bilo koji dragulj.

Sve kartice koje kupujete uvećavaju vaše bogatstvo tako što vam daju stalni bonus pri kupovini dragulja. Neke karte vam daju i poene prestiža. Kako bi pobedili u igri, cilj je da stignete do 15 poena prestiža pre drugih igrača.

Splendor je igra koja je kada se pojavila 2014. godine potpuno zaludela ceo igrački svet. Pokupila je brojne nagrade, a svojom jednostavnošću ali i dubinom taktike i kompetitivnošću privlači nove igrače iz dana u dan. Ono što je interesantno kod igre je još da su čipovi koji predstavljaju dragulje izrađeni od teške debele plastike i veoma su slični čipovima za poker, te igri dodaju taj dodatni šmek, a vašim odlukama daju na težini pošto imate osećaj kao da raspolažete blagom.


Vreme trajanja

Mehanika igre

 

30 Minuta

 

 Card Drafting

Set Collection

Uzrast

Dizajner

 

10+

 

Marc Andre

Broj igrača

Jezik izdanja

 

2-4

 

Engleski

Kompleksnost

Jezička zavisnost

 

2.32/5

 

Bez teksta na komponentama

Društvena igra Cities of Splendor na boardgamegeek.com

Cities of Splendor
Opšte informacije
Trajanje partije 30 minuta
Uzrast 10+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 2.18 / 5
Mehanike igre Open Drafting, Set Collection
Dizajner Marc André
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Cities of Splendor
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Space Cowboys
Zemlja porekla Kina
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG657
4,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro