Meni
Korpa

Agricola Family Edition

Agricola Family Edition
Agricola Family Edition
Agricola Family Edition
Nema na stanju
Agricola Family Edition
Agricola Family Edition
Agricola Family Edition

Opis artikla

Ako poredimo Agricola Family Edition sa standardnim izdanjem, mnogo toga se promenilo: nova akcija je popravljena, a igra je pojednostavljena uklanjanjem kamena i povrća. Slično kao u Agricoli, sada postoje zgrade koje na kraju igre daju bodove za preostale resurse. Takođe, ne postoje ograničenja za građevine (niti table za igrače), a na kraju partije nema više negativnih poena ili ograničenja istih, svaki igrač jednostavno postiže poene za sve što je postigao.

Agricoli vi ste u ulozi farmera, koji živi u drvenoj kolibi sa svojom suprugom/supružnikom i malo čim drugim. Odatle krećete. Po krugu imate dve akcije, jedna za vas jedna za vašeg životnog saputnika, a nude vam se najrazličitije opcije, od prikupljanja sirovina (glina, drvo, kamen), ograđivanja pašnjaka, oranja njiva.. Možda se odlučite da proširite svoju porodicu, kako bi imali još jedne ruke za ispomoć, ali gde smestiti novog ukućanina? Morate proširiti kuću. A treba i sva gladna usta nahraniti...

Agricola se igra u 14 krugova, u svakom imate da uradite akcije koje odaberete pre nego što je neko od drugih igrača odabere za sebe. Nakon četvrtog kruga sledi prva žetva, kada dolazi do prikupljanja plodova (ako ste nešto zasadili), rasploda stoke (ako ste se bacili u stočarstvo), ali i period kada je potrebno nahraniti vašu porodicu. Ukoliko ostanu gladni, dobijate negativne poene. 

Ova igra se smatra jednom od najboljih "Euro Style" igara, odnosno igara nastalih iz evropske škole društvenih igara. Pre svega zato što ima više nivo "težine" odnosno kompleksnosti. Ukoliko ste početnik, igraćete osnovnu varijantu igre, a kada to savladate prećićete na naprednije varijante. Igra to reguliše korišćenjem kartica unaprđenja i zanata, koje su podeljene u špilove (Osnovni-E špil, Napredni-I špil i Kompleksni K-špil). A kombinovanjem ova tri špila dobijate zaista neverovatne mogućnosti i ogromnu raznovrsnost. Igru možete igrati i sami (postoje SOLO postavke) ili sa prijateljima (do 5 igrača). Ukoliko ste ozbiljan ljubitelj društvenih igara, Agricola obavezno zaslužuje mesto u vašoj kolekciji!


Društvena igra Agricola Family Edition na boardgamegeek.com

Agricola Family Edition
Opšte informacije
Trajanje partije 45 minuta
Uzrast 8+
Broj igrača 1-4
Kompleksnost 2.44 / 5
Mehanike igre Worker Placement
Dizajner Uwe Rosenberg
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Agricola Family Edition
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Lookout Games
Zemlja porekla Nemačka
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG383
4,800.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro