Meni
Korpa

Hronike zločina

Hronike zločina
Hronike zločina
Hronike zločina
Hronike zločina
Hronike zločina
BESTSELER
Hronike zločina
Hronike zločina
Hronike zločina
Hronike zločina
Hronike zločina

Opis artikla

Da li ste ikada poželeli da rešavate najteže slučajeve kao Šerlok Holms ili da hapsite najopasnije kriminalce kao junaci serija poput Odeljenje za ubistva ili CSI Majami? Onda morate da probate kooperativnu društvenu igru Hronike zločina (Chronicles of Crime) koja osim što je odlična igra predstavlja pravu inovaciju u svetu društvenih igara.

Društvena igra Hronike zločina je veoma brzo postala svetski hit, a dobila je i izdanje na srpskom jeziku. Ova igra je svojevrsni spoj društvene i igre na telefonu (tabletu) koja nam daje jedinstveno tematsko iskustvo pričanja priče, sa aplikacijom koja joj dozvoljava da ima mnogo veću slobodu nego druge, slične igre.

Igra se sastoji od lokacija, karata sa ličnostima i karata sa dokazima koje na sebi imaju jedinstveni QR kod koji služi da ga aplikacija prepozna i stavi u kontekst scenarija koji igrate. Postoji 17 različitih lokacija koje možete posetiti ako vas neki od tragova dovede do njih. Lokacije će vam generalno otkrivati nove dokaze i ličnosti koji će vam pomoći u istrazi. Likovi koje srećete tokom igre mogu da budu svedoci ili potencijalni osumnjičeni i nemojte da se ustručavate da ih ispitate o bilo kojoj temi ili dokazu. Dokaze ‚‚sakupljate” istražujući mesta zločina koja su vam data na raspolaganje u okviru scenarija. Bukvalno istražujući, jer će vam na određenim mestima biti omogućeno gledanje panoramskog crteža i istraživanje mesta, nakon čega možete da skenirate karte dokaza koje mislite da ste našli na toj lokaciji. U svakom trenutku možete da se potražite savet policijskih specijalista; lekara, informatičara, kriminologa i naučnika. Svako od njih će vam pomoći sa određenim tipom dokaza i posavetovati vas u određenim situacijama kako bi lakše došli do krivca.

Pored 5 osnovnih scenarija (ne računajući uvodni), igra ima trenutno još 7 scenarija koji se mogu dokupiti kroz aplikaciju (i koji će uskoro biti prevedeni na srpski), bez dodatnih fizičkih komponenti, a za one kojima ne smeta engleski jezik tu je i pregršt scenarija koje su pravili ljubitelji igre i koji se mogu naći na internetu.

Ogroman plus je i intuitivnost dizajna gde vam pravila za igranje praktično ni ne trebaju, jer je uvodni scenario koji se nalazi u aplikaciji dovoljan da vas nauči kako da igrate igru. I zaista, svako ko je navikao na korišćenje pametnog telefona će se bez problema veoma brzo snaći i započeti igru u roku od 5 minuta.

Hronike zločina je igra koja je u moru modernih društvenih igara koje se izbacuju poslednjih godina uspela, sa razlogom, da se domogne velikog broja obožavalaca. Uz sve to, u ponudi na srpskom jeziku je prvi put jedna igra koja će vas voditi kroz priču, ozbiljno tematsko iskustvo, a dodatno potpomognuto time što ne zahteva više od 5 minuta da naučite pravila.


Društvena igra Hronike Zločina na boardgamegeek.com

Hronike zločina
Opšte informacije
Trajanje partije 60-90
Uzrast 12+
Broj igrača 1-4
Kompleksnost 2.08 / 5
Mehanike igre Cooperative Game, Scenario / Mission / Campaign Game, Storytelling
Dizajner David Cicurel
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Hronike zločina
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 603813959628
4,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro