Meni
Korpa

My City

My City
My City
My City
My City

Opis artikla

My City je društvena igra koja ima kampanjski (legacy) i standardni način igranja, od čuvenog dizajnira Reinera Knizije. Poznata mehanika postavljanja poliomino pločica, koju su proslavile igre poput Patchwork, Ostrvo mačaka i Barenpark ovde dobija novu dimenziju kroz kampanjsko igranje.

Osnovna varijanta igre nlazi se na poleđini tabli za igrače i može uvek da se koristiti jednom kada odigrate 24 scenarija kampanjske igre koja se nalazi na prednjoj strani. Mehanika igre je prilično jednostavna. Svaki igrač ima isti set pločica u tri različite boje. U špilu karata postoji karta za svaku od ovih zgrada, koji se premeša i postavi licem na dole. U svakoj rundi se izvlači karta i svaki igrač mora da postaviti prikazanu zgradu na svoju tablu.

Postoje različita pravila postavljanja zgrada. Kada postavite prvu zgradu svaku sledeću zgradu morate da postavite pored postojećih zgrada. Na tabli se nalaze drveće i kamenje. I jedno i drugo možete prekriti zgradama, ali drveće će vam doneti bodove ako ih sačuvate, dok će vam kamenje doneti negativne poene ako ih ne pokrijete. Igru počinjete sa 10 bodova i uvek možete da odlučite da izgubite poen umesto da postavite zgradu. 

Na kraju igre dobićete poene za zgrade iste boje u najvećoj grupi građevina te boje i za drveće. Negativne poene ćete dobiti za kamenje i prazna polja na tabli.

Ono što ovu društvenu igru čini drugačijom od sličnih igara je kampanja od 24 scenarija. Posle svaka tri scenarija otvorićete kovertu u kojoj se nalaze nova pravila, nalepnice, a možda i nove karte i zgrade. Ovo nadograđuje osnovna pravila i dodaje nove načine za dobijanje poena. Nalepnice služe da balansiraju igru i spreče jednog igrača da se previše odvoji. Najlošiji igrač u tom trenutku će uglavnom dobiti nalepnicu koja će mu omogućiti da dobije više poena dok će vodeći igrat dobiti nalepnice koje mu otežavaju igru.

Uzbuđenje koje postoji prilikom otvaranja koverti, nova izazovna pravila kao i mogućnost da igru igrate ponovo kada završite kampanju su ono što izdvajaju ovu igru. Preporučujemo je kako iskusnim tako i igračima koji do sada nisu igrali kampanjske (legacy) igre.

My City
Opšte informacije
Trajanje partije 30 minuta
Uzrast 10+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 2.03 / 5
Mehanike igre Bingo, Catch the Leader, Enclosure, Grid Coverage, Legacy Game, Scenario / Mission / Campaign Game, Tile Placement, Victory Points as a Resource
Dizajner Reiner Knizia
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra My City
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač KOSMOS
Zemlja porekla Nemačka

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 814743015043
6,500.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro