Meni
Korpa

Queendomino

Queendomino
Queendomino
Queendomino
Queendomino
Queendomino
Queendomino
Queendomino
Queendomino

Opis artikla

Društvena igra Queendomino je nastavak na Kingdomino, najbolju igre 2017. godine! I u ovoj društvenoj igri gradite svoje kraljevstvo od domina, ali ovog puta za kraljicu! A kraljica očekuje od vas više nego što je kralj očekivao!

Po čemu je Queendomino sličan Kingdominu?

U osnovi imate iste mehanike, birate dominu, ugrađujete je u svoje kraljevstvo. Ko izabere najbolju dominu u jednom krugu, u sledećem krugu bira poslednji. Kraljevstva ne smeju izlaziti iz okvira 5x5 (ili 7x7) i domine se postavljaju po istom principu.

Po čemu se Queendomino razlikuje od Kingdomina?

Samim tim što je kutija veća, znamo da u njoj ima više stvari. U Queendominu imate novu vrstu polja (crvena), na kojima ćete graditi građevine. Građevine su druga novina. Izaberete građevinu, platite cenu i izgradite je na crvenom polju. Građevina vam daje bonus odmah ili na kraju igre. Novac je takođe novina. Donosi poene na kraju igre i služi da sa njim kupujete građevine. Novac dobijate tako što pošaljete vitezove u vaše kraljevstvo i tako uberete porez. Uz vitezove, tu su još i kule koje vam služe da dovedu kraljicu u vaše kraljevstvo i zmaj koji će spaliti građevine koje ne želite.

Žvuči komplikovano? Zapravo je mnogo jednostavnije nego što zvuči. Zadržana je fluidnost poteza koja je prepoznatljiva za Kingdomino i samo vreme trajanja partije nije mnogo duže. Imate više opcija, ali sama igra nije zakomplikovana.

Queendomino je samostalna igra za čije igranje vam nije potreban Kingdomino. Međutim, možete iskombinovati dve igre, pa tako možete igrati ili u 6 igrača 5x5 ili u 4 igrača 7x7.

Ako vam se svideo Kingdomino, dajte šansu i njegovoj lepšoj polovini!


Društvena igra Queendomino na boardgamegeek.com

Queendomino
Opšte informacije
Trajanje partije 25 minuta
Uzrast 8+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 2.06 / 5
Mehanike igre Enclosure, Open Drafting, Tile Placement, Variable Phase Order
Dizajner Bruno Cathala
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Queendomino
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Blue Orange Games
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: BG821
4,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro