Meni
Korpa

Agricola Expansion for 5 and 6 Players

Agricola Expansion for 5 and 6 Players
Agricola Expansion for 5 and 6 Players
Nema na stanju
Agricola Expansion for 5 and 6 Players
Agricola Expansion for 5 and 6 Players

Opis artikla

Ovo je ekspanzija za igru Agricola koja nam daje mogućnost da 5 ili 6 ljudi u isto vreme igra igra. Tu su svi potrebni drveni delovi, kartice kao i mini ekpanzija sa škotskom temom.

U Agricoli vi ste u ulozi farmera, koji živi u drvenoj kolibi sa svojom suprugom/supružnikom i malo čim drugim. Odatle krećete. Po krugu imate dve akcije, jedna za vas jedna za vašeg životnog saputnika, a nude vam se najrazličitije opcije, od prikupljanja sirovina (glina, drvo, kamen), ograđivanja pašnjaka, oranja njiva.. Možda se odlučite da proširite svoju porodicu, kako bi imali još jedne ruke za ispomoć, ali gde smestiti novog ukućanina? Morate proširiti kuću. A treba i sva gladna usta nahraniti...

Agricola se igra u 14 krugova, u svakom imate da uradite akcije koje odaberete pre nego što je neko od drugih igrača odabere za sebe. Nakon četvrtog kruga sledi prva žetva, kada dolazi do prikupljanja plodova (ako ste nešto zasadili), rasploda stoke (ako ste se bacili u stočarstvo), ali i period kada je potrebno nahraniti vašu porodicu. Ukoliko ostanu gladni, dobijate negativne poene. 

Ova igra se smatra jednom od najboljih "Euro Style" igara, odnosno igara nastalih iz evropske škole društvenih igara. Pre svega zato što ima više nivo "težine" odnosno kompleksnosti. Ukoliko ste početnik, igraćete osnovnu varijantu igre, a kada to savladate prećićete na naprednije varijante. Igra to reguliše korišćenjem kartica unaprđenja i zanata, koje su podeljene u špilove (Osnovni-E špil, Napredni-I špil i Kompleksni K-špil). A kombinovanjem ova tri špila dobijate zaista neverovatne mogućnosti i ogromnu raznovrsnost. Igru možete igrati i sami (postoje SOLO postavke) ili sa prijateljima (do 5 igrača). Ukoliko ste ozbiljan ljubitelj društvenih igara, Agricola obavezno zaslužuje mesto u vašoj kolekciji!

NAPOMENA: Ovo je ekspanzija za igru Agricola i neophodno je da posedujete osnovnu igru da bi se igrali ovaj dodatak.


Agricola Expansion for 5 and 6 Players
Opšte informacije
Trajanje partije 30-120 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 1-6
Kompleksnost 3.33 / 5
Mehanike igre Card Drafting, Enclosure, Hand Management, Worker Placement
Dizajner Uwe Rosenberg
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Agricola Expansion for 5 and 6 Players
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Lookout Games
Zemlja porekla Nemačka
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG843
4,500.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro