Meni
Korpa

Dixit Refresh

Dixit Refresh
Dixit Refresh
BESTSELER
Dixit Refresh
Dixit Refresh

Opis artikla

Dixit Refresh izdanje iz 2021. godine, donosi par malih promena za standardnu igru. Novo osnovno izdanje, podržava igranje u do 8 igrača za razliku od starog koje je imalo komponente za 6 igrača. Novo izdanje sadrži pokretne brojače za glasanje, kao i novu tablu za beleženje poena. 

Dixit
je igra koja je osvojila mnogobrojne nagrade. Vrlo je jednostavna, brzo se igra, a garantovano je da ćete se nasmejati do suza. Ponekad niste ni svesni koliko Vaša ekipa sa kojom igrate društvene igre ima bujnu maštu ili ima nedostatak iste...

Same kartice u igri su jako interesantni crteži u kojima će različiti ljudi videti različite stvar, što je i čar ove igre.

Kada dođe red na vas, pogledate šest karata koje imate u rukama, odaberete jednu (da niko ne vidi) i opišete je pričom. Opis može biti jedna reč, rečenica ili kompletna kraća priča, sve zavisi od Vas i Vaše mašte.

Nakon toga, svi ostali igrači biraju kartu iz svoje ruke koja najbolje odgovara opisu koji je dao igrač koji je na potezu, i stavljaju je na gomilu tako da niko drugi ne vidi koju su kartu odabrali. Karte se izmešaju i okrenu na sredini stola.

Sada svi igrači trebaju da pogode koja je karta koju je opisao igrač na potezu. Ukoliko niko ne pogodi, ili svi pogode koja je karta u pitanju, glavnom igraču se dodeljuje 0 bodova, a svi ostali dobijaju 2 boda. U ostalim slučajevima glavni igrač i svi ostali koji su pogodili o kojoj karti je reč dobijaju 3 boda. Igrači koji su uspeli svojim kartama da prevare druge igrače, te su ovi mislili da je njihova karta glavna dobijaju 1 poen.

Igra se završava kada se obrnu sve karte ili kada neko od igrača dođe do 30 poena. U oba slučaja onaj sa najviše poena pobeđuje.


Društvena igra Dixit na boardgamegeek.com

Dixit Refresh
Opšte informacije
Trajanje partije 30 minuta
Uzrast 8+
Broj igrača 3-8
Kompleksnost 1.21 / 5
Mehanike igre Storytelling, Targeted Clues, Voting
Dizajner Jean-Louis Roubira
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Dixit Refresh
Uvoznik Coolplay
Izdavač Libellud
Zemlja porekla Nemačka

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 3558380092230
4,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro