Meni
Korpa

Pictomania

Pictomania
Pictomania
Pictomania
Pictomania
Pictomania
Pictomania

Opis artikla

Pictomania (Second edition) je novo izdanje svetski popularne društvene igre u kojoj svi crtaju i svi pogađaju šta ostali crtaju. I bude apsolutno ludilo.

I moramo da potvrdimo da je sve gore istina. Igra je izuzetno dobra i garantuje vam da ćete se nasmejati do suza.

Kako funkcioniše Pictomania? 

Pred igračima će biti postavljene 3 kolone, a u svakoj koloni će se nalaziti po 7 reči. Reči u koloni će biti vrlo slične, pa će se na primer u jednoj koloni naći reči poput "Nindza", "Gusar" "Kauboj" "Samuraj" i sl. U drugoj se može naći nešto poput "Kapa" "Kačket" "Šešir" "Turban" itd. Svako od igrača (a u ovoj igri minimalan broj igrača je 3) će dobiti slovo i broj (u tajnosti) i znaće koju reč (broj) iz koje kolone (slovo) treba da crta.

Svi igrači crtaju u isto vreme! Ko prvi završi svoj crtež, okreće svoj papir ka sredini stola (ka ostalim igračima) i sa sredine stola uzima najveće preostale poene (u obliku crnih zvezdica). Zatim kreće da pogađa šta ostali igrači crtaju. Ukoliko mislite da igrač pored Vas crta na primer "Samuraja", gledate na kartice koje su pred Vama i gledate pod kojim brojem je samuraj. Zatim iz Vaše ruke, spuštate karticu sa tim brojem (koja je u vašoj boji) pored igrača koji crta samuraja. I tako za sve ostale igrače.

Nakon što su svi igrači završili sa crtanjem i pogađanjem kreće faza otkrivanja. Prvi igrač (ili najhrabriji) će otrkiti šta je crtao (svoju karticu sa slovom i brojem) i otkriće šta su glasali ostali igrači. Ako se brojevi poklapaju, svim igračima koji su ispravno glasali daće poene u vidu zvezdica u svojoj boji. Ovo odgovara i igraču koji je crtao i igračima koji su pogađali. Naime, igraču koji je crtao, svaka zvezdica u njegovoj boji je na kraju minus poen, a svaka zvezdica koja je u drugim bojama je plus poen. Tako da morate brzo nacrtati, ali i dovoljno dobro da bi ostali igrači pogodili šta ste crtali.

U igri postoji 4 špila karata sa rečima, zeleni, žuti, narandžasti i crveni. I reči idu tako i po težini. Od lakših do onih zaista teških poput osećanja i slično. Da bi uspešno nacrtali neke pojmove morate biti ili izuzetno dobar crtač ili vrlo domišljati pa ubaciti kontekst na Vaš crtež. 

Pictomania je sjajna igra za sve kreativne i manje kreativne i sigurno će Vas zabaviti.

Poznavanje engleskog jezika je neophodno, pošto reči dolaze na engleskom.


Društvena igra Pictomania na boardgamegeek.com

Pictomania
Opšte informacije
Trajanje partije 25 minuta
Uzrast 9+
Broj igrača 3-6
Kompleksnost 1.50 / 5
Mehanike igre Line Drawing
Dizajner Vlaada Chvátil
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Pictomania
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Czech Games Edition
Zemlja porekla Češka

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: BG960
2,600.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro