Meni
Korpa

Jurassic Snack

Jurassic Snack
Jurassic Snack
Jurassic Snack
Nema na stanju
Jurassic Snack
Jurassic Snack
Jurassic Snack

Opis artikla

Jurassic Snack je jednostavna, apstraktna strateška društvena igra za decu, u dva igrača, legendarnog dizajnera Bruna Cathale (Kingdomino, 7 Wonders Duel, Five Tribes i mnoge druge). Jurassic Snack je samostalna igra, ali može da se kombinuje sa igrom Jurassic Brunch i u tom slučaju može da igra četrir igrač

Mladi diplodokusi (Diploi) su željni ukusne trave koja se nalaze na susednom pašnjaku. Da bi pobedili, vaš tim diplodokusa mora da pojede više trave od protivničkog tima. Osim ako neko od vas ne odluči da pozove divljeg tiranosaurs reksa (T-reksa) da se reši svih protivničkih Diploa! Na početku partije napravite tablu za igru, tako što ćete nasumično postaviti četiri table i postavite četiri svoja diplodokusa na polja sa jajima odgovarajuće boje, a zatim promešajte žetone sa travom i postavite ih licem prema dole na sva prazna polja. U svakom potezu su vam dostupne dve akcije: pomeranje vašeg diplodokusa ili pomeranje T-reksa. Igrači naizmenično odigravaju po dve akcije, koje mogu da budu iste ili različite i koje mogu  da se odnose na istog Diploa ili T-reksa, ili ne. Diplo ima jedan jedini cilj, a to je da jede travu. Pomera se pravoliniski onoliko polja koliko želi ili dok ga ne blokira drugi diplodokus, T-reks, ivica table za igru ili žeton sa travom. U ovom poslednjem slučaju, Diplo uzima žeton sa travom da ga pojede i odmah primenjuje jedan od šest efekata. T-reks ima jedan jedini cilj, da uplašiti diplodokuse. Pravila kretanja za T-reksa su ista kao i za diplodokusa. Kada susretne Dipla, T-reks zauzima njegovo polje, a Diplo se vraća u rezerve svog vlasnika. Igra se završava kada na tabli za igru nema više žetona sa travom. Pobeđuje igrač koji je pojeo više trave. Igra, takođe, može da se završi kada igrač nema više svojih diplodokusa na tabli za igru. 

Prelepe i živahne ilustracije, kao i deset fantastičnih figurica diplodokusa, pet plavih, pet žutih i dva jarko crvena tiranosaura su glavni razlog zbog kojih će ova igra privući decu. Ali iz našeg iskustva ovo je klasičan primer igre kod koje vas privuku komponente a zadrži sama igra. Brza i jednostavna, a ipak dovoljno izazovna, Jurassic Snack je društvena igra koja će sigurno osvojiti mlađe, ali i starije igrače. 


Društvena igra Jurassic Snack na boardgamegeek.com

Jurassic Snack
Opšte informacije
Trajanje partije 15 minuta
Uzrast 7+
Broj igrača 2
Kompleksnost 1.09 / 5
Mehanike igre Grid Movement
Dizajner Bruno Cathala
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Jurassic Snack
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač The Flying Games
Zemlja porekla Kina
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG1535
2,800.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro