Meni
Korpa

Mana

Mana
Mana
Mana
Mana

Opis artikla

Vaš cilj u Mani, strateškoj društvenoj igri za dva igrača, je da zarobite protivničkog daimja, ali pokazaće se da je ponekad dopustiti da budete uhvaćeni ustvari najbolji plan za napad.

Svaki igrač ima šest figura, jednog daimja i pet ronina, koje su na početku igre postavljene u zadnji red table za igru koja je podeljena na šest kolona i 6 redova (36 polja). Svako polje table za igru ima 1, 2 ili 3 oznake. Početni igrač (crni) pomera jednu svoju figuru za 1, 2 ili 3 polja u zavisnosti od broja oznaka na njegovom početnom polju. Igrač može da pomeri figuru ortogonalno u bilo kom smeru, praveći zaokrete od 90 stepeni ako želi, ali ne može da se kreće kroz druge figure. Ako završi kretanje na polju na kom se nalazi protivnička figura, ta figura je zarobljena i sklanja se sa table.

Nakon prvog poteza, igrač proverava broj oznaka polja gde je njihova figura završila kretanje, a zatim uzima neutralnu pticu "mana" i postavlja je na slobodno polje koje ima isti broj oznaka. Sledeći igrač mora da pomeri jednu svoju figuru koja se nalazi na polju koje ima isti broj oznaka kao polje gde se nalazi ptica "mana" — pomerajući tu figuru za broj polja jednak tom broju — onda će pomeriti pticu mana na osnovu toga gde njegova figura završila kretanje.

Ako protivnik postavi pticu na, recimo, polje 2, a vi nemate nijednu figuru na polju 2, onda možete ili da pomerite bilo koju svoju figuru za broj polja jednak oznakama na njenom početnom polju ili da ponovo ubacite u igru jednog vašeg zarobljenog ronina na bilo koje nezauzeto polje na tabli za igru. 

Igrač koji prvi zarobi protivničkog daimja je pobednik!
Mana
Opšte informacije
Trajanje partije 10 minuta
Uzrast 8+
Broj igrača 2
Kompleksnost 2.10 / 5
Mehanike igre Point to Point Movement, Square Grid
Dizajner Claude Leroy
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Mana
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Cosmoludo
Zemlja porekla Nemačka
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 3770015431010
3,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro