Meni
Korpa

Power Grid (Gr)

Power Grid (Gr)
Power Grid (Gr)
Nema na stanju
Power Grid (Gr)
Power Grid (Gr)

Opis artikla

Cilj u društvenoj igri Power Grid je jednostavan: obezbediti električnu energiju za što više gradova. Međutim, tržište je otvoreno, svako može da ponudi električnu energiju iz svojih elektrana. Igrači se na licitaciji nadmeću ko će da kupi koji model elektrane, međutim kako se odlučite da kupite određeni model tako omogućavate ostalim igračima da se nadmeću za naprednije i potencijalno bolje elektrane.

Sem što moraju da nabave elektrane, igrači moraju i da obzbede gorivo za te elektrane (ugalj, nafta, smeće ili uranijum). Gorivo se obezbđuje na svojevrsnoj berzi energenata, na kojoj cene zavise od ponude i tražnje. Većina igrača se opredelila za elektrane na ugalj? Uložite više u elektranu na uranijum i uštedite na jeftinijem gorivu! Vaši protivnici koriste naftu za gorivo? Onemogućite ih da iskoriste svoje elektrane tako što ćete im pokupovati svu naftu na berzi! Ipak, morate voditi računa da ostavite dovoljno kapitala za kupovinu novije i efikasnije elektrane, kao i za proširenje vaše električne mreže na još više gradova.

Power Grid je sjajna igra, koja sa odličnim mehanikama pokazuje da zabavne igre ne moraju biti komplikovane. Sama tabla je dvostrana, tako da i tu imate još mogućnosti za raznovrsno igranje.

Nije retko da vidite igrače ove igre kako prilikom igranja pored sebe uvek drže kalkulator... Ipak, zašto da im propadne ceo plan ako nisu dobro sabrali sve do poslednjeg centa!

Ne propustite ovaj klasik!


Društvena igra Power Grid na boardgamegeek.com

Power Grid (Gr)
Opšte informacije
Trajanje partije 120 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 2-6
Kompleksnost 3.27 / 5
Mehanike igre Auction/Bidding, Auction: Turn Order Until Pass, Network and Route Building
Dizajner Friedemann Friese
Jezik izdanja Grčki
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Power Grid
Uvoznik Pridemage games
Izdavač Rio Grande Games
Zemlja porekla Nemačka
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG040
4,500.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro