Meni
Korpa

Pljačkaši Severnog mora

Pljačkaši Severnog mora
Pljačkaši Severnog mora
Pljačkaši Severnog mora
Nema na stanju
Pljačkaši Severnog mora
Pljačkaši Severnog mora
Pljačkaši Severnog mora

Opis artikla

Srpsko izdanje društvene igre Raiders of the North Sea - Pljačkaši Severnog mora, sa ekskluzivnim metalnim novčićima.

Pljačkaši Severnog mora je društvena igra smeštena u vreme uspona Vikinga i vi se nalazite u ulozi vikinških ratnika koji se trude da impresioniraju poglavicu tako što će opljačkati što više naselja.

U ovoj igri se koristi jedinstvena “postavi i pokupi radnika” mehanika zahvaljujući kojoj će svaki igrač odigrati dve akcije na svom potezu. Jednu kada postavi radnika i drugu, različitu, kada pokupi radnika, koji je prethodno bio postavljen na tablu za igru.


Tokom igre moraćete da okupite posadu i sakupite dovoljno namirnica pre nego što se otisnete na more da pljačkate naselja (luke, predstraže, manastire i tvrđave) u potrazi za vrednim plenom kao što su zlato, gvožđe i krave. Neki članovi vaše posade se možda nikada neće vratiti sa pohoda, jer će ostati u zagrljaju valkira, ali ne marite jer će slavna smrt Vikingu otvoriti vrata Valhale (i vama doneti poene)!


Pre nego što krenete u pljačkaške pohode morate da okupite posadu i sakupite namirnice - ovo se radi u selu, koje se nalazi u donjem delu table. U selu se nalazi osam različitih građevina sa različitim akcijama, kao što su: uzimanje zaliha, srebrnjaka ili regrutovanje novih čglanov posade. Kada se dobro opremite ljudstvom i namirnicama, možete, na svom potezu da krenete u pljačku. Da biste opljačkali naseobinu morate da ispunite tri uslova. Morate da imate dovoljno brojnu posadu, dovoljno namirnica i radnika određene boje. Postoje tri boje radnika (crna, siva i bela) i  akciona polja u selu i pljačkaški pohodi zahtevaju određenu boju radnika.


Igra se završava kada je ostala samo jedna tvrđava koja može da se opljačka, kada su potrošene sve pločice sa poklonima ili kada više nema valkira na tabli za igru. Poene osvajate na osnovu skale valkira ( poginulih članova posade), skale oklopa (vojne snage skupljene tokom partije), poklona koje ste predali poglavici,  članova posade ( neki od njih donose poene na kraju igre) i sakupljenog plena.om poglavici. Kako će igrači iskoristiti ono što su prigrabili u svojim pohodima je od ključnog strateškog značaja za pobedu u igri.


Društvena igra Pljačkaši Severnog mora na boardgamegeek.com

Pljačkaši Severnog mora
Zaštitite vašu igru MIPL zaštitama za karte
1x Zelena (75 kartica veličine 54x86)
Opšte informacije
Trajanje partije 60-80 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 2.53 / 5
Mehanike igre Dice Rolling, Hand Management, Worker Placement, Worker Placement, Different Worker Types
Dizajner Shem Phillips
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Pljačkaši Severnog mora
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG681
5,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro

Tekst recenzija