Meni
Korpa

Catan Istraživači i gusari

Catan Istraživači i gusari
Catan Istraživači i gusari
Nema na stanju
Catan Istraživači i gusari
Catan Istraživači i gusari

Opis artikla

Catan istraživači i gusari je četvrta velika ekspanzija za igru Catan (posle Pomoraca, Gradova i vitezova i Trgovaca i varvara) koja uključuje 5 scenarija i 3 misije. Ekspanzija Istraživači i gusari se razlikuje od osnovne igre Catan na tri glavna načina.

Prvo, umesto da u igri imate samo jedno ostrvo na kojem igrači grade i takmiče se za resurse, prisutna su tri ostrva - ali pejzaž samo jednog od tih ostrva je poznat na početku igre. Igrači počinju na glavnom ostrvu, a zatim grade brodove i dovode doseljenike u igru, kako bi mogli istražiti nove krajeve. Kada brod završi kretanje na neistraženom polju, taj heksagon se otkriva i na njega se postavlja nasumično izvučen broj, pri čemu igrač zarađuje jedan resurs kao nagradu - pod pretpostavkom da taj heksagon proizvodi resurse.

Drugo, umesto da koriste gradove, ova ekspanzija omogućava igračima da grade naselja sa lukama za dva žita i dva kamena. Naselja sa lukama proizvode resurs susednog polja ako se ono aktivira u trenutku bacanja kockice. Kao i gradovi, naselja sa lukama vrede dva poena, a broj poena potrebnih za pobedu u igri zavisi od scenarija.

Treće, ako igrač ne dobije resurse tokom bacanja kockice (osim kada padne broj 7), dobija jedno zlato kao naknadu. Dva zlata mogu se zameniti za bilo koji resurs u banci. Zlato vam takođe može pomoći u situacijama kada želite da izbegnete gusare.

Ono što ovu ekspanziju čini veoma popularno je to što omogućava igranje Catana u dva igrača.

Društvena igra Catan Istraživači i gusari na boardgamegeek.com

Catan Istraživači i gusari
Opšte informacije
Trajanje partije 120 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 2.80 / 5
Mehanike igre Dice Rolling, Hexagon Grid, Hand Management, Income, Modular Board, Network and Route Building, Race, Random Production, Trading, Variable Set-up
Dizajner Klaus Teuber
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Vrlo malo teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Catan Istraživači i gusari
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Nemačka

Video pravila

  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG275
5,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro