Meni
Korpa

Catan Pomorci

Catan Pomorci
Catan Pomorci
Catan Pomorci
Catan Pomorci

Opis artikla

Catan Pomorci je prva ekspanzija za Catan, legendarnu društvenu igru Klausa Tojbera. Osnovna igra Catan je izašla 1995. godine, a Pomorci 1997. godine. Da biste igrali Pomorce neophodno je da posedujete Catan osnovnu igru.


Kao što ste mogli da očekujete, Pomorci uvode novi koncept u osnovnu igru - more! Pomorci sadrže osam različith scenarija i dosta novih komponenata i idealni su za sledeći korak svih pravih ljubitelja ostrva Katan. Pomorci mogu da se kombinuju i sa drugim ekspanzijama (Gradovi i vitezovi) da biste dobili još uzbudljiviju igru.


Pomorci donose mnogo dodatnih šestougaonih polja, koja su dvostrana. Sa jedne strane su morska polja da možete da proširite mora oko ostrva Katan, a sa druge se nalaze poznati tereni koji donose resurse. U pravilima možete da pronađete upustva za čak osam različitih scenarija ali i mogućnost da sami pravite svoje scenarije. Svaki scenarijo ima svoju jedinstvenu početnu postavku tako da možete da izaberete da li ćete da igrate sa jednim velikim ostrvom i malim ostrvima pored njega, sa mnoštvom malih ostrva, a jedan scenario ima i polja koja su okrenuta licem prema dole koja se otkrivaju tek kad se tamo iskrcate - ko zna kakvu ćete zemlju otkriti?

Više različitih ostrva znači da ćete morati da izgradite brodove kojima ćete moći da otplovite do njih! Da biste izgradili brod, morate da platite drvo i vunu, što pašnjacima daje daleko veću vrednost nego u osnovnoj igri. Brodove postavljate na polja isto kao i puteve (a računaju se i za najduži trgovački put). Ako vaša mreža brodova dosegne novo ostrvo, možete da se nastanite na njemu. U nekim scenarijima naseljavanje na ostrva na kojima niste imali naselja do tada donosi dodatne poene. Tu je i nova vrsta polja - „zlatna reka“ koja vam omogućava da odaberete bilo koji resurs, po vašem izboru, ako se zakotrlja njegov broj.


Catan Pomorci osnovnu igru podižu na viši nivo. Ovo je savršen dodatak za sve ljubitelje osnovne igre!

Društvena igra Catan Pomorci na boardgamegeek.com

Catan Pomorci
Opšte informacije
Trajanje partije 60-120 minuta
Uzrast 10+
Broj igrača 3-4
Kompleksnost 2.40 / 5
Mehanike igre Dice Rolling, Hexagon Grid, Hand Management, Income, Modular Board, Network and Route Building, Race, Random Production, Trading, Variable Set-up
Dizajner Klaus Teuber
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Catan Pomorci
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Nemačka

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 3830049970616
4,800.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro