Meni
Korpa

Catan Gradovi i vitezovi

Catan Gradovi i vitezovi
Catan Gradovi i vitezovi
Catan Gradovi i vitezovi
Nema na stanju
Catan Gradovi i vitezovi
Catan Gradovi i vitezovi
Catan Gradovi i vitezovi

Opis artikla

Catan Gradovi i vitezovi je druga ekspanzija za društvenu igru Catan, i da biste mogli da je igrate neophodno je da posedujete osnovnu igru. Ovo ekspanzija donosi mnogo novih pravila, komponenti i neizvesnost od gusarskog napada. Idealna je za sve koji ne mogu da se zasite ostrva Katan, a žele da se okušaju u igri sa malo više strategije. Možete da kombinujete Gradove i vitezove sa Pomorcima, još jednom ekspanzijom za Catan za još uzbudljiviju igru.


Osnovne mehanike ostaju iste kao i u osnovnoj igri. Međutim slogan osnovne igre koji glasi „Trguj, gradi, naseli“ sa Gradovima i vitezovima se menja u „Napreduj, razvijaj, brani“...


Igrači počinju sa jednim gradom i jednim naseljem. Gradovi su veoma važni u ovoj ekspanziji. Gradovi mogu da postanu metropole (koje vrede 4 poena), a gradovi koji se nalaze pored šuma, pašnjaka i planina proizvode novu vrstu resursa - trgovačku robu - papir, tkaninu ili novac. Ovi novi resursi su ključni za unapređivanje vašeg grada. Što vam je grad na većem nivou imate više šanse da dobijete karte napretka koje menjuju karte razvoja iz osnovne igre. 


Pored dve obične kockice u dodatku Gradovi i vitezovi baca se i kockica događaja! Čak na tri strane kockice događaja nalazi se varvarski brod, koji svaki put kada padne prilazi sve bliže ostrvu... Da, dolazi varvarska horda! Možete da platite da aktivirate vitezove koji će vas braniti od varvara, a mogu i da oteraju lopove. Jednom kad crni brod stigne, svi igrači zajedno moraju da se bore protiv varvara koristeći svoje vitezove. Ako uspeju, igrač koji je dao najviše vitezova dobija karticu Heroj Katana (koja vredi 1 poen). Ako igrači ne uspeju, onaj koji je dao najmanje vitezova za odbranu Catana moraće da primi udarac. Varvari pljačkaju jedan od njegovih gradova i vraćaju ga na status naselja! 
Catan Gradovi i vitezovi dodaje dosta novih elemenata osnovnoj igri. Ako želite igru sa manjim uticajem sreće i više strategije obavezno morate da probate ovu ekspanziju.

Društvena igra Catan Gradovi i vitezovi na boardgamegeek.com

Catan Gradovi i vitezovi
Zaštitite vašu igru MIPL zaštitama za karte
1x Crvena (96 karata veličine 45 x 68mm)
Opšte informacije
Trajanje partije 120 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 3-4
Kompleksnost 2.90 / 5
Mehanike igre Dice Rolling, Hexagon Grid, Hand Management, Income, Modular Board, Network and Route Building, Race, Random Production, Trading, Variable Set-up
Dizajner Klaus Teuber
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Catan Gradovi i vitezovi
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Nemačka

Video pravila

  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG934
4,800.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro