Meni
Korpa

Space Base

Space Base
Space Base
Space Base
Space Base
Space Base
Space Base

Opis artikla

U društvenoj igri Space Base vi ste komadant male flote svemirskih brodova. Na početku igre brodovi su stacionirani ustanicama, a zatim ih raspoređujete po sektorima dok novi brodovi dolaze pod vašu komandu. Koristiti teretne brodove da biste obavljali trgovinu, rudarske letelice da biste povećali prihode i borbene brodove da biste proširili vaš uticaj. Steknite dovoljno uticaja i bićete unapređeni u admirala!

Osnovna mehanika društvene igre Space Base je vrlo jednostavna - „ja bacam kockice, svi dobijaju nešto“ koja je viđena i u drugim igrama. Tokom igre skupljate karte obeležene brojevima, na svom potezu ćete baciti dve kockice i aktivirati dve karte koje odgovaraju dobijenim brojevima ili jednu kartu koja odgovara njihovom zbiru. Cilj vam je da stvorite mehanizam koji će vam donositi najveću korist u najvećem broju slučajeva. Draž igre Space baze je u tome što kada kupujete nove karte stare okrećete i podvlaćite ih ispod table za igrača tako da se vidi donji deo poleđine koji predstavlja sposobnosti koje mogu da se aktiviraju na potezu drugih igrača. To dovodi do teških strateških odluka, jer ćete želeti da neke karte postavite naopako što je pre moguće da biste imali koristi od njih - pogotovo jer ne postoji ograničenje koliko karata može da se okrene, tako da za pojedini broj možete da imate više  efekata. Uz sve to želećete da povećate prihod kako god možete, da biste u sledećim potezima imali više novca za trošenje.

Space Base nudi mnogo više mogućnosti od drugih igara sa sličnom mehanikom, uspeva da izbegne frustracije zbog loših loših rezultata na kockica i veoma nagrađuje ispravne strateške odluke. Space Base je odlična igra sa kockicama koja se brzo uči i brzo igra, ali je veoma duboka i izazovna da ćete želeti da je igrate iznova i iznova. 


Društvena igra Space Base na boardgamegeek.com
Space Base
Opšte informacije
Trajanje partije 60 minuta
Uzrast 14+
Broj igrača 2-4
Kompleksnost 2.12 / 5
Mehanike igre Card Drafting, Dice Rolling, Random Production
Dizajner John D. Clair
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Veoma malo teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Space Base
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Alderac Entertainment Group
Zemlja porekla Kina
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 729220070326
6,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro