Meni
Korpa

Viscounts of the West Kingdom

Viscounts of the West Kingdom
Viscounts of the West Kingdom
Viscounts of the West Kingdom
Viscounts of the West Kingdom

Opis artikla

Poslednjih nekoliko godina, Garphill Games, a posebno dizajnerski tim Šem Filips i Si Džej Mekdonald, postali su prepoznatljiva imena u industriji društvenih igara. Trenutno neke od najpopularnijih društvenih igara pripadaju njihovoj triologiji West kingdom koja je izgrađena je na čvrstim temeljima trilogije North sea. Sada sa velikim iščekivanjem na naše stolove stiže treće i poslednje poglavlje Sage o Zapadnom kraljevstvu.

Viscounts of the West Kingdom smešteni su u vreme kada je kraljeva vladavina počela da propada. Birajući mir nad prosperitetom, naš nekada snažni kralj počeo je da nudi neprijateljima zlato i zemlju kako bi očuvao svoje granice. Kako se siromaštvo širilo, mnogi ljudi su izgubili veru u njegovu sposobnost vladanja i tražili su nezavisnost od krune. Kao vikonti, moramo biti mudri i odlučni. Treba biti lojalan, ali sticanje naklonosti naroda mora biti naš prioritet, ukoliko dođe do nagle promene vlasti.

Cilj igre Viscounts of the West Kingdom je da budete igrač sa najviše poena na kraju igre. Bodovi se dobijaju izgradnjom zgrada, pisanjem rukopisa, radom u zamku i sticanjem novih poseda. Igrači počinju igru sa nekoliko meštana pod svojom upravom, ali da bi nihovi napori bili uspešni biće neophodno da potraže strčnjake u pojedinim oblastima. Jedan od najbitnijih stvari svakog vikonta je da putuje po kraljevstvu, nastojeći da poveća svoj uticaj među raznim slojevima društva. Igra se završava kada kraljevstvo dostigne određeni nivo siromaštva ili prosperiteta - ili potencijalno oba!

Lakša od Paladins i teža od Architects, društvena igra Viscounts of the West Kingdom ima baš odgovarajući nivo kompleksnosti. Kombinacija različitih mehanika i mnoštvo različitih načina za dobijanje poena doprinose kompletnom ugođaju. U ovoj igr uvek postoje dobre opcije, i nikada nemate osećaj da su vam nametnute i da morate da se pridržavate uvek iste strategije. Rondel mehanika daje puno slobode u odabiru akcija i mnogo je efikanija od standarne mehanike postavljanja radnika. Sve to čini Viscounts of the West Kingdom drugačijom igrom od njenih predhodnica, a po mišljenju mnogih i najboljom igrom u serijalu.


Društvena igra Viscounts of the West Kingdom na boardgamegeek.com

Viscounts of the West Kingdom
Opšte informacije
Trajanje partije 60-90 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 1-4
Kompleksnost 3.43 / 5
Mehanike igre Area Majority / Influence, Deck, Bag, and Pool Building, End Game Bonuses, Hand Management, Modular Board, Rondel, Set Collection, Solo / Solitaire Game, Variable Player Powers
Dizajner S J Macdonald, Shem Phillips
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Viscounts of the West Kingdom
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Garphill Games
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 793618023560
8,500.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro