Meni
Korpa

Charterstone

Charterstone
Charterstone
Charterstone
Charterstone
Charterstone
Nema na stanju
Charterstone
Charterstone
Charterstone
Charterstone
Charterstone

Opis artikla

Charterstone je legacy kompetitivna igra. Legacy euro kompetitivna igra. 

Verovatno prva tog tipa! Da vas podsetimo šta su to Legacy igre: Igre u kojima menjate samo igru kako je igrate, ostavljate svoj trag (odatle i ime) tako što ćete menjati tablu, kartice i slično. Do sada su je ova vrsta igara bila relativno veliki hit (Pandemic Legacy npr). 

Sada prvi put imamo jednu euro igru koja koristi legacy sistem. 

Krenućete od malog sela u kome na početku nema ništa. Gradićete građevine, lepiti nova polja na tablu i samim tim će vam se otvarati nove akcije. I šta će dalje biti? Iskreno, ne znamo. Kao i kod svake legacy igre, priča u igre je izuzetno bitna i ona treba da vas zainteresuje, tako da čak i da znamo ne bi želeli da vam pokvarimo iznenađenje.

Ono što znamo jeste sledeće:

-Igra tj priča traje 12 igranja. 

-Nakon toga ćete imati kompletirano selo i vašu jedinstvenu igru koju možete posle igrati koliko želite kao i svaku drugu euro igru.

-U ponudi postoji Recharge Pack koji se koristi da bi se igra resetovala, pošto gotovo sigurno kroz jedan prolaz kroz igru nećete videti celu priču.

-Igra nam dolazi od čuvenog euro dizajnera Džejmija Stegmajera koji je poznat po odličnim euro izdanjima poput Viticulture-a, Euphoria-e ali i prošlogodišnjeg ogromnog hita igre Scythe.


Društvena igra Charterstone na boardgamegeek.com

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro