Meni
Korpa

Carcassonne na srpskom

Carcassonne na srpskom
Carcassonne na srpskom
BESTSELER Nema na stanju
Carcassonne na srpskom
Carcassonne na srpskom

Opis artikla

Jedna od najpopularnijih društvenih igara je dobila novo izdanje. Nova kutija, malo promenjene boje, ista igra i kompatibilna sa svim ekspanzijama (pozadina pločica je ista)! Ovo je osnovna igra Carcassonne, ali uz nove crteže na pločicama i malo svetlije bolje. Ono što funkcionalno ovu verziju razlikuje jesu dve mini ekspanzije koje dolaze u kutiji (The River i The Abbot).

Carcassonne je društvena igra u kojoj postavljate pločice na tablu i tako kreirate okrug na jugu Francuske. Pločice mogu da sadrže grad, put, manastir, pašnjak ili neke njihove kombinacije, i moraju biti postavljene pored pločica koje su već u igri, tako da su gradovi povezani sa gradovima, putevima sa putevima, i tako dalje. Pošto je postavio pločicu, igrač zatim odlučuje da li želi da postavi jednu od svojih figurica na jednu od oblasti na njoj: na grad kao vitez, na putu kao razbojnik, na manastir kao monah, ili na pašnjak kao farmer. Kada se to područje je kompletira, da figurice donose rezultate svom vlasniku.

Tokom igre Carcassonne, igrači se suočavaju sa odlukama kao što su: "Da li je zaista vredno da stavim tu moju poslednju figuricu?" ili "Da li da koristim ovu pločicu da proširm svoj grad, ili da ga stavim pored mog protivnika umesto toga, dajući mu težak posao da završi svoj projekat i otežati mu da osvoji poene?"

Igrač postavlja samo jednu pločicu po krugu i ima mogućnost da stavite jednu figuricu, pa se igra veoma brzo, iako ima mnogo opcija i mogućnosti.

Društvena igra Carcassonne na boardgamegeek.com

Carcassonne na srpskom
Opšte informacije
Trajanje partije 35 minuta
Uzrast 7+
Broj igrača 2-5
Kompleksnost 1.91/5
Mehanike igre Area Majority, Influence Map Addition, Tile Placement
Dizajner Klaus-Jürgen Wrede
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bez teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Carcassonne RS
Uvoznik Games4you d.o.o.
Izdavač Hans im Gluck
Zemlja porekla Nemačka

Video pravila

  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG010
3,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro