Meni
Korpa

Kartografi (Cartographers)

Kartografi (Cartographers)
Kartografi (Cartographers)
Kartografi (Cartographers)
Kartografi (Cartographers)
Nema na stanju
Kartografi (Cartographers)
Kartografi (Cartographers)
Kartografi (Cartographers)
Kartografi (Cartographers)

Opis artikla

Predstavljamo vam srpsko izdanje društvene igre Kartografi, jedne od najbolje ocenjenih porodičnih igara. Kartografi (Cartographers) pripadaju veoma popularnom žanru „Roll and Write“ igara u kojoj je bacanje kockica zamenjeno okretanjem karata. U ovoj igri vi ste kartografi u službi kraljice Gimaks, koja vas je poslala da istražite nepoznate teritorije koje ona želi da priključi svojoj kraljevini Nalos. Samo onaj igrač koji nacrta najdetaljniju mapu neistraženih zemalja biće proglašen dvorskim kartografom. 

Svaki igrač će dobiti kartu na kojoj su vidljive samo planine i ruševine, a možda i veliki kanjon (u zavisnosti od težine koju ste odabrali). Na svakom potezu okrenućete kartu koja će vam dati opciju od dva oblika i dve vrste terena. Svaki igrač će ucrtati odabranu kombinaciu oblika i vrste terena bilo gde na svoju kartu. U zavisnosti od karata bodovanja možda ćete želeti da pokrijete ruševine, ili da nacrtete oblik pored planine ili uz ivicu karte.

Igra traje četiri godišnja doba i posle svakog godišnjeg doba mesta na karti je sve manje, tako da ćete morati da planirate unapred i donosite najbolje odluke. Da biste osvojili bodove morate da sakupljate novčiće i ostvarujete ciljeve koje vam je zadala kraljica Gimaks. Za svaku partiju nasumično se izvlače četiri karte bodovanja, ali svakog godišnjeg doba se boduju samo dve. Čudovišta donose interakciju u ovu igru. Kad se izvuče karta zasede, vašu kartu ćete dati igraču pored sebe koji će na nju ucrtati čudovišta gde god želi. Naravno cilj protivnika je da vam na taj način oteža ostvarivanje ciljeva.

Srpsko izdanje društvene igre Kartografi pored osnovne igre sadrži i mini ekspanziju Veštine koje će vam, ako ih pametno iskoristitie, olakšati ispunjavanje ciljeva. 

Kartografi su veoma zabavna i zarazna društvena igra, koja može da se igra i solo i u neograničen broj igrača (koliko god listića da imate), kojoj ćete se vraćati iznova i iznova. U poslednje vreme izašlo je mnoštvo „Roll and Write“ igara, ali Kartografi se ističu zbog različitih sistema bodovanja i interakcije sa drugim igračima, što je jedinstven i neverovatno zabavan pristup ovom žanru.

Društvena igra Kartografi na boardgamegeek.com

Kartografi (Cartographers)
Opšte informacije
Trajanje partije 30 - 45 minuta
Uzrast 10+
Broj igrača 1 - 100
Kompleksnost 1.89/5
Mehanike igre Bingo, Grid Coverage, Line Drawing, Paper-and-Pencil, Solo / Solitaire Game, Square Grid
Dizajner Jordy Adan
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Vrlo malo teksta na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Kartografi
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Španija
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG1339
2,200.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro