Meni
Korpa

Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)

Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)
Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)
Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)
BESTSELER Nema na stanju
Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)
Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)
Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)

Opis artikla

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo jednu od najvećih imena industrije društvenih igara, Teraforormiranje Marsa, na srpskom jeziku!

Godina je 2315. i Zemlja je prenaseljena i preti nestašica sirovina. Pred čovečanstvom je izbor ili da se povuče ili da se proširi po svemiru i nađe nova staništa za ljudsku rasu i pretvori Mars u planetu na kojoj može da se živi. Teraformiranje Marsa je poduhvat toliko veliki da je neophodan ujedinjeni napor celog čovečanstva kako bi bio uspešan. Svetska vlada je zbog toga oformila Komitet za teraformiranje i uvela univerzalnu taksu za njegovo finansiranje. Sve korporacije koje budu učestvovale u procesu teraformiranja biće velikodušno nagrađena od strane Komiteta. Gigantske korporacije se takmiče kako bi proširile svoje poslovanje i postale najuticajnija sila u teraformiranju Marsa. U ovoj eri, velike prilike leže u pripitomljavanju Crvene planete.    


U Teraformiranju Marsa vi kontrolišete korporaciju, kupujete i odigravate karte koje predstavljaju razne projekte. Projekti direktno ili indirektno doprinose procesu teraformiranja, ali mogu biti i unosni poslovni poduhvati.  Ako vaši projekti doprinose teraformiranju Marsa povećava se i vaš rejting teraformiranja. Rejting teraformiranja određuje vaš osnovni prihod, kao i vaš osnovni rezultat na kraju igre. Kako se proces teraformiranja razvija, sve je više projekata koji mogu da se preduzmu. Dodatni poeni dobijaju se za sve što doprinosi širenju čovečanstva Sunčevim sistemom. To može biti bilo šta, od osnivanja gradova, naseljavanja Marsa biljnim ili životinjskim vrstama, obaranje asteroida, izgradnje infrastrukture, zaštite životne sredine do rudarenja Jupiterovih satelita.

    

Vreme se meri generacijama, a svaka generacija počinje fazom utvrđivanja redosleda igranja, posle čega sledi faza istraživanja, u kojoj igrači dobijaju nove karte. U akcionoj fazi, igrači naizmenično obavljaju jednu ili dve akcije, u smeru kretanja kazaljke na satu, sve dok svi ne odrade sve akcije koje mogu ili žele. Zatim, u proizvodnoj fazi, svi igrači dobijaju resurse kolika im je proizvodnja na tabli za igrača i ostvaruju prihod od njihovog RT.

    

Centralna tabla za igru sadrži skale za temperaturu, nivo kiseonika, okeane, rejting teraformiranja i generacije. Tu je i mapa površine Marsa na koju ćete postavljati pločice okeana, zelenila i gradova kako igra napreduje. Tu je i lista standardnih projekata koji su dostupni svim igračima, kao i dostignuća i nagrade za koje igrači mogu da se nadmeću.
  

Igra se završava kada bude dovoljno kiseonika da može da se diše (14%), dovoljno okeana da vremenske prilike budu slične kao što su na Zemlji (9 pločica okena koje predstavljaju predstavlja 9% površine Marsa), a temperatura znatno iznad tačke smrzavanja (+8 ° C). Tada će biti moguće, mada ne sasvim prijatno, živeti na površini Marsa!
   

Pobednik je onaj igrač koji ima najviše poena na kraju igre. Poene dobijate na osnovu vašeg rejtinga teraformiranja (RT), vaših pločica na tabli za igru, osvojenih nagrada, ostvarenih dostignuća i poena na kartama koje ste odigrali. Društvena igra Terraforming Mars na boardgamegeek.com

Teraformiranje Marsa (Terraforming Mars)
Zaštitite vašu igru MIPL zaštitama za karte
3x Siva (233 karata veličine 63.5 x 88mm)
Opšte informacije
Trajanje partije 120 minuta
Uzrast 12+
Broj igrača 1-5
Kompleksnost 3.25 / 5
Mehanike igre Closed Drafting ,Contracts, Enclosure, End Game Bonuses, Hand Management
Dizajner Jacob Fryxelius
Jezik izdanja Srpski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Teraformiranje Marsa na srpskom jeziku
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač MIPL
Zemlja porekla Nemačka
  • Stanje: Nema na stanju
  • Šifra artikla: BG1243
7,000.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro