Meni
Korpa

Wingspan EN

Wingspan EN
Wingspan EN
NOVO BESTSELER
Wingspan EN
Wingspan EN

Opis artikla

Wingspan je kompetitivna, kartična društvena igra koja je od trenutka kada je izašla 2019. godine postala pravi hit. Stekla je simpatije i stručne javnosti osvojivši Kennerspiel des Jahres (najbolja “kompleksna” igra godine) koju dodeljuje stručni žiri, i igrača širom sveta osvojivši čak sedam Golden Geek nagrada. Wingspan je odneo pobedu u svih sedam kategorija u kojima je bio nominovan (Igra godine, Art i prezentacija, Porodična igra, Kartična igra, Najinovativnija igra, Strateška igra, Solo igra), a kriterijum za dodelu nagrada su bili glasovi igrača.

U svojoj srži Wingspan je engine building igra. To znači da ćete tokom igre odigravati akcije koje će vam donositi specijalne sposobnosti i unapređenja koja ćete kombinovati tako da ih maksimalno iskoristite u svoju korist. Ove sposobnosti u igri Wingspan dolaze u vidu karata koje predstavljaju ptice u vašem rezervatu prirode. Ptice mogu da imaju jednu od tri moguće vrste sposobnosti ili da uopšte nemaju specijalnu sposobnost. Bele sposobnosti se aktiviraju, samo jednom, kada se ptica odigra. Ljubičaste sposobnosti mogu da se aktiviraju na protivničkom potezu, ako se ispune određeni uslovi. I na kraju, najčešće i najbolje sposobnosti su braon boje i one se aktiviraju uvek kada iskoristite akciju staništa u kojem je ptica nastanjena. Staništa se nalaze na tabla za igrače. Svako stanište je povezano sa jednom akcijom - uzimanje hrane, polaganje jaja ili vučenje novih karata sa pticama. Kada odradite akciju vezanu za stanište možete da aktivirate i sve braon akcije vaših ptica u tom staništu, sa desna na levo. Na kraju igre pobednik će biti onaj ljubitelj ptica koji je uspeo da privuče najređe vrste ptica i koji je napravio najfunkcionalniji rezervat prirode.

Wingspan ima sve odlike dobre igre. Relativno jednostavna pravila, koja ćete lako savladati, ali i kompleksne odluke i veliki broj opcija na koje ćete naići tokom same igre. Kvalitet komponenata, od minijaturnih jaja, preko hranilice za ptice pa do same kutije, koji je na veoma visokom nivou i fenomenalne ilustracije ptica značajno doprinose uživnju tokom igranja ove sjajne igre!

Wingspan EN
Zaštitite vašu igru MIPL zaštitama za karte
3x Plava (212 karata veličine 57x87)
Opšte informacije
Trajanje partije 40-70 minuta
Uzrast 14+
Broj igrača 1-5
Kompleksnost 2.43 / 5
Mehanike igre Card Drafting, Dice Rolling, Drafting, End Game Bonuses, Hand Management, Set Collection, Solo / Solitaire Game
Dizajner Elizabeth Hargrave
Jezik izdanja Engleski
Jezička zavisnost Bitan tekst na komponentama
Deklaracija
Naziv proizvoda Društvena igra Wingspan
Uvoznik Pridemage Games
Izdavač Stonemaier Games
Zemlja porekla Kina

Video pravila

  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 644216627721
7,500.00Din

Napiši recenziju

Note: HTML nije preveden!
Loše Dobro